

Kakao ceremonialne to nie tylko zwykły napój, to rytuał, który pozwala na chwilę relaksu i odprężenia. Oferowane przez nas kakao pochodzi z upraw ekologicznych i jest wyselekcjonowane z najwyższej jakości ziaren. Spróbuj i przekonaj się, jak wyjątkowy smak i aromat ma prawdziwe kakao ceremonialne.
Najwyższej jakości 100% kakao ceremonialne - odmiana Criollo
Kraj pochodzenia: Kolumbia - plemię Arhuaco
Waga: 450g
Kawałki, rozdrobnione, zmielone bloki kakao.
To jest to samo kakao co mieliśmy kiedyś w bloku.
Najlepiej podawać z miodem czy syropem klonowym, na mleczku kokosowym ze szczyptą cynamonu, chili, kardamonu czy innych ulubionych przypraw.
Kakao można spożywać codziennie w dawce ok 10g.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2477 kJ/ 592 kcal;
Tłuszcz 54 g. w tym kwasy nasycone 33 g.;
Węglowodany 8 g. w tym cukry 3 g.;
Białko 13 g.;
Sól 0,02 g.
Wartości odżywcze w 28g produktu:
Wartość energetyczna 697kJ/ 167 kcal;
Tłuszcz 15 g. w tym kwasy nasycone 9,3 g.;
Węglowodany 8 g. w tym cukry 2,3 g.;
Białko 8 g.;
Sól 0,01g.
ZDJĘCIE JEST POGLĄDOWE.
Właściwości Kakao Ceremonialnego:
Kakao “napój bogów” lub "czarne złoto Majów"
Ziarna kakaowca zawierają bardzo dużą ilość minerałów i składników potrzebnych dla zdrowego funkcjonowania naszego organizmu.
Kakao jest najlepszym źródłem magnezu, który reguluje sprawność komórek nerwowych; chromu, fosforu, dobrze przyswajalnego przez organizm wapnia. Kakao jest największym naturalnym źródłem żelaza; jednym z najlepszych źródeł cynku, miedzi i selenu, które zwiększają wydzielanie endorfin - substancji znieczulających, co obniża poziom napięcia i stresu, dlatego po spożyciu kakao czujemy sie rozluźnieni, odprężeni i weseli.
Ziarna kakaowca są również jednym z najlepszych źródeł witaminy C, E i B. Jednak czekolada zakupiona w sklepie ich nie zawiera, ponieważ zostają zniszczone podczas produkcji w wysokiej temperaturze. Kakao ceremonialne chroni zęby przed pruchnicą, gdyż nie zawiera cukru, który zawarty jest w typowych czekoladach na rynku światowym.
Ziarno kakaowca zawiera najwyższa dawkę antyoksydantów, a one chronią nas przed uszkodzeniem DNA, wirusami, rakiem, chorobami skóry itd.
Kakao zawiera małe ilości kofeiny i teobraminy, co powoduje, że łączy w zdrowy sposób właściwości kawy czarnej i czarnej herbaty działając ożywiająco i usuwa apatię. Nie jest toksyczne, jak czarna kawa i herbata.
Zalety i praca z Bogini Ixacao:
Otwiera przestrzeń naszego Serca,
Łączy nas z Wyższym Ja,
Wspiera wewnętrzną pracę.
Uczy empatii,
Uczy jak wydobyć z siebie to co w nas najlepsze i uczy dzielić się tym,
Pobudza kreatywność,
Leczy złamane serce.
Uzdrawia nasze ciało,
Poprawia samopoczucie,
Wycisza,
Łagodzi stany lękowe,
Leczy depresję,
Uczy koncentracji,
Uczy jak być Tu i Teraz,
Pomaga w rozpoznawaniu swoich uczuć,
Poprawia sprawność,
Pomaga w codziennej praktyce Jogi, Tai Chi, czy innych praktyk związanych z energią,
Likwiduje stres,
Daje poczucie błogości,
A do tego Wyśmienicie Smakuje!!
Specyficzne kody
Zobacz także