Oferta dnia

Herbata kakaowa - Husk tea 400g

59,00 zł

Najwyższej jakości 100% herbata kakaowa.

Idealna dla miłośników czekolady i kawy! Nie pozwól, aby twoje zdrowie schodziło na drugi plan, herbata kakaowa Origen to zdrowa alternatywa dla kawy i czekolady, które są bogate w kalorie i kofeinę; Herbata z łuski nie zawiera cukru i kofeiny, ma naturalną słodycz, nieodparty smak i aromat. Nasza herbata z łuski kakaowej jest w 100% bezcukrowa, bez kofeiny, bez glutenu, bez nabiału i bez GMO, bez sztucznych dodatków, konserwantów ani aromatów.

Kraj pochodzenia: Kolumbia - plemię Arhuaco

Waga: 400g

Ilość

Zawiera niezbędne związki i przeciwutleniacz!

Ta herbata zawiera miedź, witaminę D, fosfor, cynk, żelazo i wiele innych niezbędnych związków. W rzeczywistości jest to dość złożona fasola / łuska, która zapewni dodatkowe korzyści, poza tym, że zawiera tylko prawie 0 kalorii i nie zawiera cukru - czego chcemy w herbacie. Herbata kakaowa jest lepsza od zielonej herbaty z racji większej ilości przeciwutleniaczy. Posiada wysoką zawartość błonnika przez co poprawia perystaltykę jelit co jest bardzo korzystne na wszystkich dietach low carb.

Podsumowując:

- Wysoka zawartość błonnika

- Wspomaga utratę wagi

- Zawiera niezbędne związki

- Duża ilość przeciwutleniaczy

- 0 kalorii

- Nie zawiera kofeiny

- Smakuje wyśmienicie!

Co to są łuski kakaowca?

Łuski kakaowca to włókniste zewnętrzne łupiny ziarna kakaowego, które po namoczeniu tworzą tisane, który smakuje jak czekolada. Podczas procesu produkcji czekolady ziarna kakaowca są zbierane, fermentowane i suszone. Ziarna są wlewane do wialni, gdzie są rozłupywane, a stalówki są oddzielane od łusek. Następnie formują „liście herbaty” w naszej mieszance herbaty kakaowej bez żadnych dodatków smakowych.

Jak smakuje herbata kakaowa?

Jeden łyk subtelnie przypomina rozkoszowanie się kawałkiem dobrej jakości ciemnej czekolady - kremowej, gorzkiej i naturalnie słodkiej. To metoda na delektowanie się kakao w zupełnie nowy sposób - będziesz cieszyć się smakiem kakao, którego być może nie doświadczyłeś wcześniej. Nasza herbata została stworzona, aby zapewnić delikatne, wyrafinowane doznania kakaowe i pozostawić uczucie lekkości, ponieważ jest w 100% naturalna.

Jak parzy się herbatę kakaową?

Parzyć jedną łyżkę stołową we wrzącej wodzie przez około 5 minut (lub dłużej, jeśli wolisz). Nasza gama herbat została zaprojektowana tak, aby można ją było delektować się czarną lub z wybranym mlekiem. Sugerujemy jednak odrobinę mleka i słodzika, aby wydobyć naturalny smak czekolady w herbacie. Herbatą kakaową można delektować się na gorąco lub na zimno. Latem można dodać kostki lodu.

299