• -10%
Costa de Marfil Amargo - 250g - 100% Kakao Ceremonialne
search
  • Costa de Marfil Amargo - 250g - 100% Kakao Ceremonialne
  • Costa de Marfil Amargo - 250g - 100% Kakao Ceremonialne
  • Kakao Ceremonialne - 500g
  • Kakao Ceremonialne - 500g
  • Kakao Ceremonialne - 500g

Costa de Marfil Amargo - 250g - 100% Kakao Ceremonialne

74,99 zł
67,49 zł Oszczędź 10%
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 74,99 zł

To afrykańskie kakao charakteryzuje się głębokim, intensywnym i tłustym smakiem gorzkiej czekolady z nutami orzechów i mocno palonej kawy. Gatunkowo to czyste Forastero charakteryzujące się wysoką zawartością tanin.

Pochodzi z zielonej Afryki Zachodniej.

Najwyższej jakości 100% kakao ceremonialne.

Waga: 250g

Kraj pochodzenia: Afryka zachodnia

Odmiana: Forastero

Smak: Gorzkie, Lekko Wytrawne

Kawałki, rozdrobnione, zmielone bloki kakao.

Naturalna pasta (miazga kakaowa) powstała ze zmielonych ziaren kakaowca (theobroma cacao), zwana również kakao ceremonialnym, to w 100% prawdziwe, nieprzetworzone, nieodtłuszczone kakao.

kakao ceremonialne szamanskibeben

Ilość

Nasz sklep internetowy oferuje wyjątkowy produkt dla miłośników prawdziwego smaku kakao - odmiana Forastero pochodząca z Afryki Zachodniej. Ten lekko gorzkawy i wytrawny smak to prawdziwe uczta dla podniebienia. Dzięki pochodzeniu z upraw ekologicznych i starannej selekcji, nasze kakao jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Spróbuj i przekonaj się, jak wyjątkowy smak ma kakao odmiany Forastero z Afryki Zachodniej

Kakao można spożywać codziennie w dawce ok 10g

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 595,7 kcal;

Tłuszcz 54g. w tym kwasy nasycone 34g;

Węglowodany 7,3g w tym cukry 1g;

Białko 12,3g;

Sól 3,2g

ZDJĘCIA SĄ POGLĄDOWE.

Właściwości  Kakao Ceremonialnego:

Kakao “napój bogów” lub "czarne złoto Majów"

Ziarna kakaowca zawierają bardzo dużą ilość minerałów i składników potrzebnych dla zdrowego funkcjonowania naszego organizmu.

Kakao jest najlepszym źródłem magnezu, który  reguluje sprawność komórek nerwowych;  chromu, fosforu, dobrze przyswajalnego przez organizm wapnia. Kakao jest największym naturalnym źródłem żelaza; jednym z najlepszych źródeł cynku, miedzi i selenu, które zwiększają wydzielanie endorfin - substancji znieczulających, co obniża poziom napięcia i stresu, dlatego po spożyciu kakao czujemy sie rozluźnieni, odprężeni i weseli.

Ziarna kakaowca są również jednym z najlepszych źródeł witaminy C, E i B. Jednak  czekolada zakupiona w sklepie ich nie zawiera, ponieważ zostają zniszczone podczas produkcji w wysokiej temperaturze. Kakao ceremonialne chroni zęby przed pruchnicą, gdyż nie zawiera cukru, który zawarty jest w typowych czekoladach na rynku światowym.
Ziarno kakaowca zawiera najwyższa dawkę antyoksydantów, a one chronią nas przed uszkodzeniem DNA, wirusami, rakiem, chorobami skóry itd.

Kakao zawiera małe ilości kofeiny i teobraminy, co powoduje, że łączy w zdrowy sposób właściwości kawy czarnej i czarnej herbaty działając ożywiająco i usuwa apatię. Nie jest toksyczne, jak czarna kawa i herbata.

Zalety i praca z Kakao:

Otwiera przestrzeń naszego Serca,
Łączy nas z Wyższym Ja,
Wspiera wewnętrzną pracę.
Uczy empatii,
Uczy jak wydobyć z siebie to co w nas najlepsze i uczy dzielić się tym,
Pobudza kreatywność,
Leczy złamane serce.
Uzdrawia nasze ciało,
Poprawia samopoczucie,
Wycisza,
Łagodzi stany lękowe,
Leczy depresję,
Uczy koncentracji,
Uczy jak być Tu i Teraz,
Pomaga w rozpoznawaniu swoich uczuć,
Poprawia sprawność,
Pomaga w codziennej praktyce Jogi, Tai Chi, czy innych praktyk związanych z energią,
Likwiduje stres,
Daje poczucie błogości,
A do tego Wyśmienicie Smakuje!!

299
Only registered users can post a review. Log in or create an account .
star star star star star
2022-09-27
kicia
może byc
bardziej intensywne z wodą ale z mleczkiem kokosowym i miodem jest bardzo dobre