- -10%

Kakao Rio Caribe posiada intensywny smak mlecznej czekolady z nutami egzotycznych owoców. Ma bardzo niską kwasowość i delikatną nutę szlachetnej goryczy. Kakao jest gęste, pełne w smaku i tworzy stabilną piankę. To kakao powstaje w połowie z ziaren Trinitario i Criollo.
Rio Caribe to pełen kolorów port we wschodniej Wenezueli, założony w XVIII wieku przez Hiszpanów. O tego miasteczka bierze nazwę Kakao Venezuela Rio Caribe
Waga: 250g
Kraj pochodzenia: Venezuela
Odmiana: Trinitario i Criollo.
Smak: półsłodkie
Najlepiej podawać z miodem czy syropem klonowym, na mleczku kokosowym ze szczyptą cynamonu, chili, kardamonu czy innych ulubionych przypraw.
Kakao można spożywać codziennie w dawce ok 10g
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 579.6 kcal;
Tłuszcz 52g. w tym kwasy nasycone 33.3g;
Węglowodany 7,4g w tym cukry 1g;
Białko 12,5g;
Sól 3,3g
ZDJĘCIE JEST POGLĄDOWE.
Właściwości Kakao Ceremonialnego:
Kakao “napój bogów” lub "czarne złoto Majów"
Ziarna kakaowca zawierają bardzo dużą ilość minerałów i składników potrzebnych dla zdrowego funkcjonowania naszego organizmu.
Kakao jest najlepszym źródłem magnezu, który reguluje sprawność komórek nerwowych; chromu, fosforu, dobrze przyswajalnego przez organizm wapnia. Kakao jest największym naturalnym źródłem żelaza; jednym z najlepszych źródeł cynku, miedzi i selenu, które zwiększają wydzielanie endorfin - substancji znieczulających, co obniża poziom napięcia i stresu, dlatego po spożyciu kakao czujemy sie rozluźnieni, odprężeni i weseli.
Ziarna kakaowca są również jednym z najlepszych źródeł witaminy C, E i B. Jednak czekolada zakupiona w sklepie ich nie zawiera, ponieważ zostają zniszczone podczas produkcji w wysokiej temperaturze. Kakao ceremonialne chroni zęby przed pruchnicą, gdyż nie zawiera cukru, który zawarty jest w typowych czekoladach na rynku światowym.
Ziarno kakaowca zawiera najwyższa dawkę antyoksydantów, a one chronią nas przed uszkodzeniem DNA, wirusami, rakiem, chorobami skóry itd.
Kakao zawiera małe ilości kofeiny i teobraminy, co powoduje, że łączy w zdrowy sposób właściwości kawy czarnej i czarnej herbaty działając ożywiająco i usuwa apatię. Nie jest toksyczne, jak czarna kawa i herbata.
Zalety i praca z Kakao:
Otwiera przestrzeń naszego Serca,
Łączy nas z Wyższym Ja,
Wspiera wewnętrzną pracę.
Uczy empatii,
Uczy jak wydobyć z siebie to co w nas najlepsze i uczy dzielić się tym,
Pobudza kreatywność,
Leczy złamane serce.
Uzdrawia nasze ciało,
Poprawia samopoczucie,
Wycisza,
Łagodzi stany lękowe,
Leczy depresję,
Uczy koncentracji,
Uczy jak być Tu i Teraz,
Pomaga w rozpoznawaniu swoich uczuć,
Poprawia sprawność,
Pomaga w codziennej praktyce Jogi, Tai Chi, czy innych praktyk związanych z energią,
Likwiduje stres,
Daje poczucie błogości,
A do tego Wyśmienicie Smakuje!!
Brak komentarzy do tego produktu.