• -10%
Ghana Volta 250g - 100% Kakao Ceremonialne - Pasta Kakao
search
  • Ghana Volta 250g - 100% Kakao Ceremonialne - Pasta Kakao
  • Venezuela Rio Caribe 250g - 100% Kakao Ceremonialne
  • Kakao Ceremonialne - 500g
  • Kakao Ceremonialne - 500g
  • Kakao Ceremonialne - 500g

Ghana Volta 250g - 100% Kakao Ceremonialne - Pasta Kakao

79,99 zł
71,99 zł Oszczędź 10%

Kakao z Ghany - Pełne tanin, czyste i aromatyczne Forastero o intensywnym smaku gorzkiej czekolady z nutami lekko palonej kawy, delikatnie wytrawne o zbalansowanej kwasowości.

Kakao pochodzi z Ghany z wiecznie zielonej prowincji Volta.

Waga: 250g

Kraj pochodzenia: Ghana, prowincja volta

Odmiana: Forastero

Smak: gorzkie, lekko wytrawne


Najlepiej podawać z miodem czy syropem klonowym, na mleczku kokosowym ze szczyptą cynamonu, chili, kardamonu czy innych ulubionych przypraw.

kakao ceremonialne szamanskibeben

Ilość

Kakao można spożywać codziennie w dawce ok 10g

Wartości odżywcze w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 595,7 kcal;

Tłuszcz 54g. w tym kwasy nasycone 34g;

Węglowodany 7,3g w tym cukry 1g;

Białko 12,3g;

Sól 3,2g

ZDJĘCIE JEST POGLĄDOWE.

Właściwości  Kakao Ceremonialnego:

Kakao “napój bogów” lub "czarne złoto Majów"

Ziarna kakaowca zawierają bardzo dużą ilość minerałów i składników potrzebnych dla zdrowego funkcjonowania naszego organizmu.

Kakao jest najlepszym źródłem magnezu, który  reguluje sprawność komórek nerwowych;  chromu, fosforu, dobrze przyswajalnego przez organizm wapnia. Kakao jest największym naturalnym źródłem żelaza; jednym z najlepszych źródeł cynku, miedzi i selenu, które zwiększają wydzielanie endorfin - substancji znieczulających, co obniża poziom napięcia i stresu, dlatego po spożyciu kakao czujemy sie rozluźnieni, odprężeni i weseli.

Ziarna kakaowca są również jednym z najlepszych źródeł witaminy C, E i B. Jednak  czekolada zakupiona w sklepie ich nie zawiera, ponieważ zostają zniszczone podczas produkcji w wysokiej temperaturze. Kakao ceremonialne chroni zęby przed pruchnicą, gdyż nie zawiera cukru, który zawarty jest w typowych czekoladach na rynku światowym.
Ziarno kakaowca zawiera najwyższa dawkę antyoksydantów, a one chronią nas przed uszkodzeniem DNA, wirusami, rakiem, chorobami skóry itd.

Kakao zawiera małe ilości kofeiny i teobraminy, co powoduje, że łączy w zdrowy sposób właściwości kawy czarnej i czarnej herbaty działając ożywiająco i usuwa apatię. Nie jest toksyczne, jak czarna kawa i herbata.

Zalety i praca z Kakao:

Otwiera przestrzeń naszego Serca,
Łączy nas z Wyższym Ja,
Wspiera wewnętrzną pracę.
Uczy empatii,
Uczy jak wydobyć z siebie to co w nas najlepsze i uczy dzielić się tym,
Pobudza kreatywność,
Leczy złamane serce.
Uzdrawia nasze ciało,
Poprawia samopoczucie,
Wycisza,
Łagodzi stany lękowe,
Leczy depresję,
Uczy koncentracji,
Uczy jak być Tu i Teraz,
Pomaga w rozpoznawaniu swoich uczuć,
Poprawia sprawność,
Pomaga w codziennej praktyce Jogi, Tai Chi, czy innych praktyk związanych z energią,
Likwiduje stres,
Daje poczucie błogości,
A do tego Wyśmienicie Smakuje!!

299
star star star star star
2022-09-27
Kicia
extra
pyszne aksamitne i smakuje doskonale
 
Kakao z Ghany - Pełne tanin, czyste i aromatyczne Forastero o intensywnym smaku gorzkiej czekolady z nutami lekko palonej kawy, delikatnie...

Napisz komentarz !



Be careful not to mention your personal informations (name, email, ...).



Przesyłając ten komentarz, zgadzasz się, aby został opublikowany i publicznie dostępny. Przedłożenie tego komentarza wymaga przetwarzania danych, których warunki i okres przechowywania są regulowane przez naszą politykę ochrony danych. Przeczytaj nasze warunki.

Może ci się również spodobać